Keuringen Aanvragen
Loading...

Asbest Inventarisatie

Voor uw eigen veiligheid

Bij Belgateq begrijpen we de risico's en gevaren die gepaard gaan met asbestmaterialen. Als een erkend asbestkeuringsorganisme door OVAM en gecertificeerd door kwaliteitskader instellingen, bieden we hoogwaardige asbestkeuringen aan die voldoen aan de vereiste normen en richtlijnen.

Onze deskundige asbestkeurders hebben uitgebreide ervaring in het identificeren en beoordelen van asbestmaterialen. We zorgen ervoor dat jouw gebouwen, constructies of materialen worden geïnspecteerd op mogelijke aanwezigheid van asbest om de gezondheid en veiligheid van mensen te waarborgen.

Onze asbestkeuringen omvatten onder andere:

  1. Visuele inspectie: We voeren een grondige visuele inspectie uit van het betreffende gebouw of materiaal om potentiële asbesthoudende materialen te identificeren. Onze keurders zijn getraind om de kenmerken en indicatoren van asbest op te merken.
  2. Monstername en analyse: Indien nodig nemen we monsters van verdachte materialen en sturen we deze naar geaccrediteerde laboratoria voor analyse. Op basis van de analyseresultaten kunnen we bevestigen of asbest aanwezig is en het type en de concentratie ervan bepalen.
  3. Rapportage en aanbevelingen: Na de asbestkeuring ontvang je een gedetailleerd rapport met onze bevindingen en aanbevelingen. Als asbest wordt aangetroffen, geven we advies over de beste aanpak voor verwijdering, beheer of sanering van de asbestmaterialen.
  4. Begeleiding en nazorg: Onze experts kunnen je begeleiden bij het nemen van de juiste maatregelen om de blootstelling aan asbest te minimaliseren. We bieden ook nazorg en vervolgkeuringen om ervoor te zorgen dat de asbestproblematiek effectief wordt aangepakt.

Bij BTQ streven we naar een veilige en gezonde leef- en werkomgeving. Onze asbestkeuringen worden uitgevoerd met de hoogste mate van professionaliteit en betrouwbaarheid.

Neem vandaag nog contact met ons op om een asbestkeuring te plannen en de aanwezigheid van asbest in jouw gebouwen of materialen te beoordelen. Vertrouw op de expertise van BTQ als erkend asbestkeuringsorganisme door OVAM en gecertificeerd door relevante instellingen.