Keuringen Aanvragen
Loading...

Energie Prestatie Certificaat (EPC)

Voor uw eigen veiligheid

            EPC-keuringen van Belgateq Erkend voor Vlaanderen en             het Brussels Gewest

 

Bij BTQ begrijpen we het belang van energie-efficiëntie en duurzaamheid in de vastgoedsector. We zijn erkend voor EPC (Energieprestatiecertificaat) door VEKA en Leefmilieu Brussel, bieden we hoogwaardige EPC-keuringen aan in zowel het Vlaams Gewest als het Brussels Gewest.

Onze ervaren EPC-keurders hebben uitgebreide kennis van de energieprestaties van gebouwen en zorgen ervoor dat jouw vastgoed aan de wettelijke vereisten voldoet. Of je nu een woning, appartement, kantoorpand of commercieel gebouw hebt, wij bieden betrouwbare en nauwkeurige EPC-keuringen.

Onze EPC-keuringen omvatten onder andere:

1. Grondige inspectie: Onze keurders voeren een grondige inspectie uit van het gebouw en analyseren factoren zoals isolatie, ventilatie, verwarming, enz. 

2. Energieprestatiecertificaat: Na de EPC-keuring ontvang je een officieel Energieprestatiecertificaat dat de energieprestatie van het gebouw weergeeft. Het certificaat bevat een duidelijke score op een schaal van A+ tot F, waarbij A+ staat voor zeer energiezuinig en F voor zeer energieverspillend.

3. Aanbevelingen voor verbetering: In het Energieprestatiecertificaat worden ook aanbevelingen vermeld om de energie-efficiëntie van het gebouw te verbeteren. Deze aanbevelingen kunnen waardevolle inzichten bieden om kosten te besparen en de duurzaamheid van het vastgoed te vergroten.
 

Bij BTQ streven we naar een soepele en efficiënte EPC-keuringservaring. Onze erkende keurders hebben gedegen kennis van de wet- en regelgeving in zowel het Vlaams Gewest als het Brussels Gewest, waardoor we jouw EPC-keuring professioneel en nauwkeurig kunnen uitvoeren.
 

Uw EPC bevat een schat aan informatie en advies

Een energieprestatiecertificaat (EPC) is een document dat aantoont hoe energiezuinig een gebouw is, rekening houdend met de opbouw en de installaties. Afhankelijk van het type gebouw of het gebruik van het gebouw is de opmaak en inhoud van het EPC verschillend.

Het EPC geeft daarnaast een inzicht in de energieprestatie van een gebouw met informatie over hoe de gevels, daken en vloeren zijn geïsoleerd, welke beglazing geplaatst werd en welke installaties voor ventilatie, verwarming, koeling, warm water, eventueel verlichting en hernieuwbare energie aanwezig zijn.

Dankzij de toegekende label of energiescore is in één opslag duidelijk wat de energetische toestand is van een woning, appartement of klein niet-residentieel gebouw.  Bovendien staat op elk EPC aanbevelingen om het gebouw energiezuiniger te maken. Hoe zuiniger een gebouw, hoe voordelig voor uw portemonnee.